Suntem suma persoanelor dragi nouă

 Noi, oamenii, suntem suma celor care au venit, au plecat, sau au rămas în viața noastră. 

O bucățică din noi este formată din părinții noștri, din personalitatea lor, din modul în care am fost crescuți, în care s-au comportat cu noi și unul cu celălalt. O bucățică mare, dar asta e alta discuție: influența pe care o au părinții asupra personalității copilului.

O alta bucățică am primit-o de la prieteni. Atât de la cei adevărați, care chiar si-au dat silința să ne învețe ceva și să ne ajute, cât și de la prietenii falși care ne-au învățat că "așa nu".

Au contat și vor conta mereu și partenerii de viață, iubiții, prietenii cu beneficii, oricare ar fi eticheta stabilită la momentul acela. Inconștient și inevitabil preluăm din comportamentul și părerile celor din jurul nostru. 

Priviți-vă în oglindă cu atenție și observați cum în spatele fiecăruia dintre voi stă o armată de oameni. Umbra unor relații care au fost sau poate încă sunt. Care poate vor mai fi, sau poate nu. Și realizați că timpul petrecut cu părinții toxici, cu prietenii falși sau cu partenerii infideli nu e pierdut. Pentru că, așa cum noi am investit în ei, și ei ne-au oferit o bucățică din viața lor,  din experiențele lor, din gândurile și trăirile lor.

Iubiți-vă pe voi, iubiți fiecare bucățică, fie bună sau rea.

Iubiții pe cei din jur și luați cea mai bună bucățică din ei pe care o au de oferit.

Iubiți viața și amintiți-vă mereu că, așa cum voi sunteți suma persoanelor din jur, sunt multe persoane care au, de asemenea, bucățele din voi.

Comentarii